5 IDEI PENTRU A-ȚI PROTEJA PORTOFELUL ÎN LUNA DRAGOSTEI

5 IDEI PENTRU A-ȚI PROTEJA PORTOFELUL ÎN LUNA DRAGOSTEI

În ultimul deceniu, luna Februarie a devenit luna dragostei. Alături de Ziua Îndrăgostiților (14 februarie) care a luat o amploare din ce în ce mai mare și în România în ultimii ani, românii sărbătoresc și Dragobetele (24 februarie) sărbătoarea națională a iubirii.

Cu toții știm deja că Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele au devenit o modalitate prin care magazinele să-și sporească profiturile. Marile afaceri nu cheltuiesc milioane de euro în campanii publicitare și reclame ca noi să avem o relație mai bună și mai armonioasă cu partenerul. După sugestiile campaniilor de marketing ar trebui să cumpărați: o felicitare, un buchet de flori, bomboane, jucării de pluș și un ceas sau o brățară care sunt la reducere doar în această perioadă, deși probabil le-ați văzut în vitrină cu o altă  ocazie la un preț mult mai avantajos.

Un sondaj efectuat în anul 2017 arată că 36% dintre români sărbătoresc atât Ziua Îndrăgostiților cât și Dragobetele, iar 38% dintre ei sărbătoresc doar Dragobetele. În ceea ce privește sumele cheltuite pe cadouri, 63% dintre români alocă un buget pentru cadourile specifice acestor zile între 50 și 100 RON, iar 32% între 100 și 300 RON.

Ținând cont de aceste cifre și pentru a vă feri de capcanele reclamelor, m-am gândit să vă sugerez 5 idei pentru a sărbători Dragostea în această lună fără a vă distruge contul bancar.

1.    Gătiți pentru partenerul vostru

Una dintre cele mai comune moduri de a sărbători Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele este o cină romantică la restaurant. În locul acestei ieșiri în care cheltuiți câteva sute de lei, puteți alege să gătiți o cină deosebită acasă și să plătiți o fracțiune din cost. Dacă alegeți această variantă, nu va trebui să vă stresați pentru a obține o rezervare la un restaurant, și în plus economisiți banii care s-ar duce pe o masă extravagantă, desert, băuturi, bacșiș și taxi. În schimb, puteți merge la magazin și să cumpărați ingredientele proaspete iar apoi să gătiți pentru partenerul vostru.

Dacă nu sunteți o persoană care gătește în mod regulat, surpriza pe care i-o veți face persoanei iubite va fi mult mai apreciată decât orice specialitate a bucătarului cu denumire sofisticată. În plus, acest lucru arată că vă pasă și poate fi o activitate de cuplu foarte distractivă dacă gătiți împreună.

2.    Faceți o plimbare în aer liber

Chiar dacă suntem în luna Februarie, temperaturile ne permit să facem o plimbare în aer liber fără să înghețăm de frig. O plimbare sub clar de lună are mai multe beneficii în afară de cea evidentă pentru portofel. Nu e nevoie să cheltuiți bani pe o ieșire la restaurant sau la cinema. Puteți face ceva care este gratis și care vă permite să discutați nestingheriți, să formați o legătură intimă și să ardeți câteva calorii în proces. Dacă vă închideți telefoanele și luați o pauză de la rețelele de socializare în acest interval de timp, veți reuși să vă relaxați atât trupul cât și mintea. După o astfel de plimbare, puteți să vă răsfățați cu un pahar de vin fiert sau un ceai cald sub plapumă fără să fi cheltuit foarte mult.

3.    Înregistrați un filmuleț

Unele dintre cele mai populare sugestii de cadouri prin care vă puteți exprima sentimentele față de persoana iubită sunt brățările, lănțișoarele și jucăriile de pluș. Cu toate acestea, puteți să vă declarați dragostea față de partener la fel de eficient și printr-un scurt video. Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați un filmuleț  cu ajutorul telefonul mobil în care să-i spuneți partenerei sau partenerului tot ce înseamnă pentru voi de ce este cea mai importantă persoană din viața voastră.

Un astfel de cadou este puțin mai inedit și necesită destul de puțin efort din partea voastră, dar răspunsul pe care-l va genera poate fi extrem de puternic.Cea mai bună parte este că nu trebuie să cheltuiți nimic pentru un astfel de cadou deoarece probabil aveți deja un telefon inteligent cu care să înregistrați mesajul.

4.     Înscrieți-vă la un curs de dans

Am întâlnit câteva situații în care partenerii își făceau cadou de Ziua Îndrăgostiților diferite gadget-uri destul de costisitoare. A fost un caz în care s-a vorbit și de un telefon inteligent.

În loc să cheltuiți bani pe un gadget de ultimă generație, mai bine înscrieți-vă amândoi la un curs de dans. Dansul este una dintre cele mai distractive activități de cuplu și vine la pachet cu niște beneficii uimitoare. Te ajută să te menții în formă deoarece arzi multe calorii, îți îmbunătățește starea de spirit deoarece veți putea râde de stângăciile voastre și e posibil să vă faceți noi prieteni. În plus, la următoarea nuntă sau petrecere, veți face furori pe ringul de dans și e posibil ca un filmuleț sau două să ajungă și pe Youtube.

5.    Oferiți vouchere cu „Gesturi Frumoase”

De câteva ori am văzut persoane care au primit drept cadou un voucher de cumpărături pentru bijuterii sau haine. Pentru mine, aceasta e varianta leneșului deoarece nu depui deloc efort pentru a găsi un cadou potrivit și nu-ți asumi nici o responsabilitate.

În loc să-i oferiți persoanei iubite un voucher de cumpărături, mai bine îi oferiți un voucher cu „Gesturi Frumoase”. Acestea pot include tot felul de activități, pornind de la treburi casnice, cum ar fi spălatul vaselor pentru o săptămână întreagă fără comentarii, până la un masaj spontan după o zi încărcată.

Puteți să creeați voucherele pe calculatorul vostru utilizând un șablon pentru cărți de vizită, sau le puteți tăia în formă de inimă pentru a le da o formă mai deosebită. Pentru o notă mai glumeață, scrieți pe ele „utilizabil la orice oră, fără dată de expirare”.

Cuvinte de încheiere

Când vine vorba de cadourile pentru Ziua Îndrăgostiților sau Dragobete, gestul, și aici mă refer la efortul de a face ceva mai diferit și personalizat, este cel care contează mai mult decât prețul. Cel mai bun cadou în astfel de situații nu este cel care costă cel mai mult ci cel care transmite cel mai bine sentimentul de dragoste către persoana iubită. Așa că, în loc să aruncați cu banii pe cadouri sau activități banale, alocați puțin timp și exprimați-vă sentimentele într-un mod unic pentru persoana unică din viața voastră.

Dacă v-a plăcut articolul și credeți că ați aflat ceva folositor din el, nu ezitați să-l arătați unui prieten printr-un share pe Facebook, un retweet pe Twitter sau orice alt mijloc de social media pe care îl folosiți.

De asemenea, lăsați-mi un comentariu cu ce alte idei deosebite aveți pentru a sărbători Dragostea în luna februarie care nu vă lasă cu buzunarele goale.

Până data viitoare, vă urez spor la bani!

Cu prietenie,

Ovidiu

Disclaimer

Articolele publicate pe acest website au scop EDUCATIV. Dacă anumite companii sau acțiuni ale unor companii listate sunt menționate în cadrul articolelor ele au doar titlul de exemplu și nu sunt recomandări de investiții. NU lua decizii de vânzare sau cumpărare doar pe baza informațiilor prezentate în articol.

Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. De aceea, nu ar trebui niciodată să investești bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.

Toate instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante datorită efectului de levier. Între 67% și 73% dintre investitorii de retail care utilizează instrumente de tip CFD pierd banii. De aceea trebuie să te asiguri că înțelegi cum funcționează și dacă îți permiți să-ți asumi riscul.

Recomandarea mea ar fi să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *