RECENZIE – TRADESILVANIA EXCHANGE

RECENZIE – TRADESILVANIA EXCHANGE

Anul 2017 este cunoscut ca anul Bitcoin. Valoarea acestei monede virtuale a crescut de la $900 până la $20.000 pe parcursul anului. Această creștere accelerată a făcut mulți oameni să dorească să investească în criptomonede, iar pentru a face acest lucru au apelat la exchange-uri din afara țării. Astăzi, aș dori să vă prezint un exchange românesc pe care îl puteți folosi dacă sunteți interesați să achiziționați criptomonede: Tradesilvania.

În acest moment, pe piața criptomonedelor există numeroși jucători. Din acest motiv alegerea exchange-ului sau a platformei de tranzacționare poate să dea destul de multă bătaie de cap atât novicilor cât și celor care sunt familiarizați cu piața criptomonedelor. Tradesilvania este un exchange cu sediul în Cluj-Napoca care a intrat pe piață destul de recent. Misiunea fondatorilor este să ofere servicii sigure și de înaltă calitate printr-o platformă ușor de folosit și accesibilă pentru toată lumea.

Haideți să vedem cum puteți folosi Tradesilvania pentru a beneficia de toate avantajele sale.

Care este procedura de înregistrare la Tradesilvania?

Procedura de înregistrare a unui cont nou este destul de simplă. După ce accesați pagina Tradesilvania, în colțul din dreapta sus veți observa butonul Cont nou. Apăsând acest buton, veți deschide formularul de înregistrare care solicită câteva informații de bază: adresă de e-mail, parola pe care doriți să o setați pentru contul de tranzacționare, numele și prenumele. După ce ați completat toate câmpurile, apăsați butonul de Înregistrare.

După ce ați făcut acest pas, înainte de a începe să tranzacționați, va trebui să treceți prin procesul de verificare. Pentru a face acest lucru, va trebui să încărcați o fotografie cu documentul de identitate. Acest pas face parte din procedura standard de cunoaștere a clientului și este obligatorie pentru a putea tranzacționa orice instrumente financiare. Odată ce au fost efectuate toate verificările, veți primi un e-mail de confirmare prin care veți fi informat că aveți un cont activ.

Ce criptomonede sunt disponibile la Tradesilvania?

În momentul de față, Tradesilvania permite tranzacționarea a 6 criptomonede: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Dash și Stellar Lumens (XLM). Ținând cont de faptul că Stellar Lumens (XLM) a devenit disponibil pentru tranzacționare la câteva zile după lansarea exchange-ului, putem presupune că fondatorii intenționează să pună la dispoziția clienților o gamă cât mai variată de criptomonede. Prețurile tuturor celor 6 monede sunt afișate în raport cu RON.

Cum se fac depunerile?

Înainte de a începe să tranzacționați criptomonede, va trebui să depuneți bani în contul dumneavoastră. Pentru a face acest lucru, din Dashboard-ul contului selectați opțiunea Portofelul meu aflată în partea de sus a ecranului, iar apoi apăsați butonul Depunere. Tradesilvania oferă două avantaje din acest punct de vedere.

În primul rând, puteți depune sume în RON. Această operațiune vă scutește de pierderile provocate de cursul de schimb EUR/RON sau USD/RON. Cine și-a deschis conturi la exchange-uri din străinătate știe cât de mulți bani se pot pierde la fiecare tranzacție datorită cursului de schimb al băncii și al comisioanelor de transfer. Prin faptul că puteți alimenta contul direct cu RON, scăpați de această bătaie de cap.

În al doilea rând, alimentarea se poate face direct cu cardul de debit (pentru sume mici) sau prin transfer bancar (pentru sume mai mari). Aceste două opțiuni sunt rapide și ușor de folosit pentru orice utilizator. În plus, Tradesilvania nu percepe taxe nici la cumpărarea sau vânzarea de monede virtual și nici la depuneri sau retrageri din portofel.

Pentru cei care dețin deja criptomenede și vor să le transfere în portofelul Tradesilvania, din meniul Portofelul meu puteți selecta ce monedă vreți să depuneți. Apăsând butonul depunere, vă va fi afișat codul QR și adresa portofelului unde vor fi trimise fondurile.

Țineți minte că toate transferurile care implică criptomonede sunt definitive. Dacă trimiteți din greșeală monede către portofelul greșit, echipaTradesilvania nu vă va putea ajuta să le recuperați și le veți pierde pentru totdeauna. În plus, puteți trimite criptomonede doar către portofelul destinat fiecăreia dintre ele. Astfel, adresa portofelului de Bitcoin va fi diferită de cea a portofelului pentru Ethereum.

Cum se fac retragerile din cont?

Tot din meniul Portofelul meu se fac și retragerile. Trebuie precizat că pentru a putea efectua retrageri din contul de RON trebuie să aveți adăugat cel puțin un cont bancar care să fie aprobat de către echipa de suport. Transferul bancar național poate dura de la 4 până la 48 de ore pentru a fi procesat. Banii ajung în contul dumneavoastră în 2 ore, doar în timpul programului de lucru a băncilor.

Pentru a retrage monede virtuale, nu trebuie să faceți altceva decât să selectați moneda pe care vreți s-o retrageți și să introduceți valoarea și adresa portofelului de destinație.

Cum tranzacționați pe Tradesilvania?

Tradesilvania vă permite să tranzacționați doar cu ordine Instant. Aceste ordine vă permit să cumpărați sau să vindeți la prețul curent. Acest tip de ordine sunt bune pentru începători, dar pentru utilizatorii avansați nu sunt suficiente. Mi-ar place să văd în viitor pe platformă și posibilitatea de a plasa ordine de tip Limit. Acestea permit achiziționarea și vânzarea criptomonedelor la niște nivele stabilite fără a fi nevoie să fiți logați pe platformă.

Pentru a cumpăra criptomonede, trebuie să aveți RON în portofelul vostru. Selectați opțiunea Schimb Valutar din partea superioară a paginii, apoi selectați moneda pe care doriți să o cumpărați. Introduceți valoarea tranzacției sau câte monede doriți să cumpărați iar apoi apăsați butonul Cumpără. Tranzacția va fi procesată de rețea iar monedele cumpărate vor fi transferate în portofelul vostru.

Din aceeași fereastră se fac și vânzările de criptomonede. Condiția este, din nou, să aveți acele monede în portofel.

Din păcate, graficele criptomonedelor nu sunt potrivite pentru a face analiză tehnică care este o parte importantă din tranzacționare. Alături de ordinele de tip Limit, aș dori să văd în viitor și niște grafice pentru utilizatorii avansați unde aceștia să poată face analize în timp real.

Este Tradesilvania un exchange sigur?

Tradesilvania folosește tehnologie anti-fraudă pentru a menține fondurile în siguranță. În plus, cheile private ale portofelelor sunt păstrate în Cold Wallets. Acest lucru înseamnă că ele sunt păstrate offline și nu pot fi accesate de hackeri în cazul unei posibile spargeri.

Exchange-ul recomandă activarea autentificării în 2 pași de la Google pentru o securitate sporită. De asemenea, dezvoltatorii au setat și o perioadă de inactivitate atunci când sunteți logați la cont. Dacă depășiți această perioadă, veți fi deconectați automat din cont pentru a vă păstra datele în siguranță.

Având în vedere măsurile de precauție prezentate mai sus, putem spune că Tradesilvania este un exchange sigur.

Serviciul clienți Tradesilvania

Tradesilvania oferă suport clienților prin intermediul unei echipe dedicate și prietenoase mereu dispuse să vă ajute. Mai mult, site-ul lor deține o secțiune cu Întrebări Frecvente și un Blog de unde puteți afla mai multe informații despre Bitcoin, tehnologia blockchain și care sunt noutățile exchange-ului.

Concluzie

Tradesilvania este un exchange potrivit pentru cei care încep să învețe despre tehnologia blockchain și să investească în criptomonede. Are o interfață prietenoasă, intuitivă, și permite retrageri și depuneri în RON eliminând astfel costurile schimbului valutar și a comisionelor bancare exagerate. Lipsa ordinelor de tip Limit și a unui grafic pe care să se poată face analiză tehnică îl face să nu fie foarte potrivit pentru profesioniști. Per total, este un exchange bun și planurile sale de extindere și de a introduce din ce în ce mai multe criptomonede pe platformă sunt încurajatoare.

Nota: 8/10

Dacă sunteți începători și doriți să investiți în criptomonede puteți să folosiți link-ul din acest articol pentru a vă deschide un cont rapid prin care să faceți primele achiziții. Acesta este un link afiliat și, deși eu voi fi recompensat dacă vă înregistrați prin intermediul lui, nu presupune nici un cost suplimentar pentru voi.

De asemenea, dacă vreți să aflați mai multe despre investiții și să aflați care sunt cele mai potrivite instrumente financiare pentru voi, vă invit la o ședință de coaching 1-la-1 în care vom discuta despre profilul vostru de risc și cum influențează el alocarea portofoliului.

Dacă v-a plăcut articolul și credeți că ați aflat ceva folositor din el, nu ezitați să-l arătați unui prieten printr-un share pe Facebook, un retweet pe Twitter sau orice alt mijloc de social media pe care îl folosiți.

Până data viitoare, vă urez spor la bani!

Cu prietenie,

Ovidiu

Disclaimer

Articolele publicate pe acest website au scop EDUCATIV. Dacă anumite companii sau acțiuni ale unor companii listate sunt menționate în cadrul articolelor ele au doar titlul de exemplu și nu sunt recomandări de investiții. NU lua decizii de vânzare sau cumpărare doar pe baza informațiilor prezentate în articol.

Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. De aceea, nu ar trebui niciodată să investești bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.

Toate instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante datorită efectului de levier. Între 67% și 73% dintre investitorii de retail care utilizează instrumente de tip CFD pierd banii. De aceea trebuie să te asiguri că înțelegi cum funcționează și dacă îți permiți să-ți asumi riscul.

Recomandarea mea ar fi să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

 

2 Responses

  1. Aplicatie intuitiva. Suport tehnic de nota 10.

  2. Totul e fain si frumos la Tradesilvania, pana vine vremea sa vrei sa si scoti bani de la ei, sa retragi adica lei sau eur in contul tau bancar. Ma chinui de cateva zile si inca nu mi s-a „aprobat” !!!
    Deci – ori nu scoateti nimic, doar bagati (ca la caritas), ori pregatiti-va toate rezervele de rabdare si politeturi pe care le mai aveti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *