Cum economisești bani cu ING Bazar

Cum economisești bani cu ING Bazar

În articolul de astăzi vreau să-ți prezint programul de cashback ING Bazar și cum să-l folosești ca să economisești niște bani atunci când faci cumpărături.

Deoarece în anul 2019 și eu am început să folosesc acest program de cashback, în articolul de astăzi mi-am propus să-ți prezint ce presupune acesta, ce beneficii îți oferă și cum să-l folosești corect.

Vreau doar să clarific încă de la început că acesta nu este un articol sponsorizat de ING, iar ce voi prezenta în continuare este doar experiența mea cu acest program.

Dar înainte să începem vreau doar să îți spun că poți urmări varianta video a acestui articol printr-un clik pe link-ul de mai jos.

Ce este ING Bazar

Voi începe prin a-ți prezenta ce este ING Bazar.

ING Bazar este un program de cashback care îți oferă bani înapoi sub formă de puncte atunci când faci cumpărături la magazinele partenere și le plătești cu un card emis de ING Bank. 

De obicei, programele de tip cashback sunt o caracteristică a cardurilor de credit. Acestea sunt unele din beneficiile promovate de bănci atunci când vor să te convingă să-ți deschizi un card de credit.

Ce îmi place la ING Bazar este că poți folosi acest program cu cardul tău de debit. Acesta este un lucru foarte util pentru persoanele care, ca mine, nu dețin un card de credit și nici nu sunt interesate să-și facă unul.

Cum funcționează ING Bazar

În continuare, hai să vedem cum funcționează ING Bazar. Acesta este destul de simplu. Dar, vreau să-ți arăt și un exemplu real. Să zicem că vrei și tu să beneficiezi de avantajele acestui program. Să vedem care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Primul pas este să te conectezi la contul tău de Internet Banking de la ING și mergi la secțiunea ING Bazar.

În fereastra care se deschide va fi selectată în mod automat opțiunea Reduceri cu orice card. Aceasta este secțiunea care ne interesează pentru că acestea sunt reducerile de care beneficiezi și atunci când plătești cu cardul de debit.

Pe această pagină vei vedea o listă cu toate magazinele partenere unde beneficiezi de reduceri atunci când plătești cu cardul tău ING. Trebuie menționat și că aceste reduceri se cumulează cu cele din magazine ceea ce reprezintă un avantaj pentru tine.

După cum poți să vezi, sunt destul de multe magazine partenere care îți oferă diferite reduceri. De obicei, aceste reduceri sunt valabile o lună întreagă, iar apoi sunt reînnoite. Câteodată, reducerile au o durată de valabilitate de 1 săptămână. Recomandarea mea ar fi să treci prin ele o dată la începutul fiecărei luni ca să vezi noutățile.

ING Bazar are integrată și o funcție de căutare. Dacă ești interesat să vezi dacă un anumit partener îți oferă o reducere atunci când plătești cu cardul ING, nu trebuie să faci altceva decât să-l cauți în listă. Dacă nu apare, înseamnă că acel magazin nu este partener ING.

De asemenea, poți să filtrezi reducerile după categorii. De exemplu, dacă vrei să vezi ce reduceri sunt disponibile în categoria Timp Liber, tot ce trebuie să faci este să aplici filtrul, iar lista se va actualiza în mod corespunzător.

Atunci când ai găsit un magazin de la care presupui că vei face cumpărături, poți să verifici ce condiții de eligibilitate trebuie să respecți pentru a obține reducerea. Ca să faci asta, apasă sau dă click click pe imaginea ofertei.

De exemplu, să presupunem că vrei să obții un cashback de 3% atunci când alimentezi de la benzinăria MOL. Dacă dai click pe imagine, aceasta se va roti și îți va prezenta toate detaliile. După cum se vede pe ecran, poți să beneficiezi de această reducere doar de 2 ori iar beneficiul maxim este de 10 lei. Cu alte cuvinte, doar la primele 2 alimentări dintr-o lună plătite cu cardul ING vei primi bani înapoi. Iar de la acest partener, poți să primești maxim 10 lei pe lună.

După ce ai găsit o ofertă care îți place, pasul numărul 2 este să o rezervi. Ca să faci asta trebuie să apeși pe butonul portocaliu pe care scrie Rezervă. Vei primi un mesaj de confirmare.

Poți să identifici foarte ușor toate ofertele pe care le-ai rezervat. Tot ce ai de făcut este să apeși pe butonul Rezervate din partea de sus a paginii iar acestea îți vor fi afișate sub forma unei liste.

Ultimul pas din acest proces este să achiți cumpărăturile cu cardul tău ING. 

După ce plata este procesată, în maxim 48 ore reducerea va fi returnată în contul tău sub formă de puncte. În pagina principală din HomeBank vei vedea o secțiune specială numită Portofel Electronic. Acolo sunt afișate punctele acumulate în cont. Fiecare punct reprezintă 1 leu și le poți transforma în bani în orice moment.

Mută-ți cardurile de fidelitate în telefon

O altă funcționalitate interesantă de care beneficiezi prin intermediul ING Bazar este faptul că poți să-ți centralizezi în aplicația HomeBank toate cardurile de fidelitate. 

Dacă ai carduri de fidelitate deschise la toate magazine preferate ți-ai dat seama că acestea ocupă mult spațiu și îți îngreunează portofelul. Iar atunci când ai cea mai mare nevoie de ele, s-ar putea să nu le găsești.

Ei bine, acum poți să le pui pe toate la un loc și să le ai în permanență cu tine virtual. Hai să-ți arăt cum.

În pagina ING Bazar, în partea dreaptă, vei vedea un buton pe care scrie Cardurile tale de fidelitate. Dacă apeși pe acest buton, vei vedea cardurile de fidelitate pe care le încarci tu. 

Ca să încarci un card în aplicație va trebui să te folosești de aplicația HomeBank de pe telefon deoarece ai nevoie de acces la o cameră. Tot ce ai de făcut este să scanezi cardul de fidelitate fizic pe care îl ai de la orice comerciant. După scanare îl vei putea folosi mereu arătându-l pe telefon.

ING Bazar

Cum am ajuns să folosesc programul ING Bazar

Eu am început să folosesc ING Bazar în anul 2019. Asta pentru că atunci am realizat că Lidl a semnat un parteneriat cu ING ca să ofere o reducere de 3% după ce faci cumpărături la ei de minim 3 ori într-o lună. Iar pentru că momentan locuiesc într-o zonă în care am un magazin Lidl aproape, am decis să încerc să beneficiez de aceste reduceri.

Deși eu nu sunt o persoană care să facă foarte multe cumpărături, pe parcursul anului 2019 am beneficiat de câteva reduceri de la diverși comercianți utilizând acest program.

În plus, ținând cont că poți să-ți deschizi un cont curent la ING cu un card de debit atașat fără comisioane, mi se pare un program destul de folositor.

Dar ai grijă cum îl folosești

Programul ING Bazar nu are un dezavantaj propriu zis. Cel puțin eu nu îl văd. Dar există o capcană în care există riscul să cazi dacă nu ești atent. Acea capcană poartă denumirea de: „Cumpăr ca să primesc bani înapoi.”

Am văzut oameni căzând în această capcană și de aceea vreau să-ți atrag atenția asupra ei. Aceasta se manifestă în felul următor. 

Vezi o reducere consistentă la un magazin și faci o achiziție doar pentru a beneficia de acel cashback. Cu alte cuvinte, îți cumperi ceva chiar dacă nu ai nevoie cu adevărat de el doar pentru că e la reducere. Aceasta nu este o modalitate inteligentă de a-ți gestiona banii. 

Într-o astfel de situație nu ai economisit un procent din prețul produsului, ci ai pierdut suma plătită pentru el deoarece ai cumpărat ceva de care nu ai nevoie și probabil o să strângă praf prin casă.

Nu fă așa ceva!

În schimb, abordează lucrurile în felul următor.

La începutul lunii rezervă-ți reducerile pe care le folosești în mod constant. În cazul meu, ar fi reducerea la Lidl. Dacă faci cumpărături în mod constant de la un comerciant, cel mai probabil vei ajunge să beneficiezi de reduceri și să primești bani înapoi pentru achizițiile tale.

Iar pentru achizițiile care nu sunt constante și recurente fă în felul următor.

Prima dată, identifică produsul pe care dorești să-l cumperi. 

Apoi, intră în HomeBank și verifică dacă poți beneficia de o reducere de preț dacă plătești cu cardul ING la magazin. Dacă l-ai găsit în lista de magazine partenere e perfect. Rezervă oferta și fă achiziția. În cazul în care nu l-ai găsit, nu-ți bate capul. Fă achiziția la prețul afișat.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când folosești un program de cashback este să forțezi cumpărături ca să beneficiezi de reduceri. Această abordare te face să pierzi bani, nu să economisești bani.

 

Cuvinte de încheiere

Programul ING Bazar nu este un program prin care să te îmbogățești. Nici pe departe. Este doar o metodă prin care poți să economisești niște bani atunci când mergi la cumpărături cu un minim de efort. E asemănător unui cupon de reducere pe care l-ai primit cadou. Doar că în acest caz, cadoul ți-l faci tu.

Asta este tot ce am eu să-ți spun despre programul ING Bazar. Dacă vrei să citești mai multe detalii despre el, găsești informațiile aici.

Sper că informațiile prezentate în acest articol îți sunt folositoare. Iar dacă ești deja client ING, îți recomand să încerci acest program. Pe parcursul unui an s-ar putea să strângi niște bani pe care îi poți folosi pentru a-ți îndeplini alte obiective financiare.

Eu îți doresc o zi frumoasă în continuare, iar până data viitoare, amintește-ți că cel mai bun lucru pe care îl pot cumpăra banii este Liniștea Financiară.

Disclaimer

Articolele publicate pe acest website au scop EDUCATIV. Dacă anumite companii sau acțiuni ale unor companii listate sunt menționate în cadrul articolelor ele au doar titlul de exemplu și nu sunt recomandări de investiții. NU lua decizii de vânzare sau cumpărare doar pe baza informațiilor prezentate în articol.

Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. De aceea, nu ar trebui niciodată să investești bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.

Toate instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante datorită efectului de levier. Între 67% și 73% dintre investitorii de retail care utilizează instrumente de tip CFD pierd banii. De aceea trebuie să te asiguri că înțelegi cum funcționează și dacă îți permiți să-ți asumi riscul.

Recomandarea mea ar fi să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.

 

2 Responses

  1. Buna. Ai vreo idee de ce din aplicația mea lipseste secțiunea numita ” Portofel electronic „?

    1. Salut!

      S-ar putea să nu apară până când nu ai început să folosești aplicația și să ai efectiv niște puncte în Portofel. Pentru a rămâne cât mai simplă.
      Dacă ți se pare că e o problemă, cel mai bine suni la departamentul de relații cu clienții de la ING.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *