Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați
Învață cum să-ți faci DE LA ZERO un Plan de Investiții personalizat, UȘOR de implementat, și care necesită MAXIM 30 DE MINUTE PE LUNĂ pentru a fi pus în aplicare.

Să strângi bani într-un Cont de Economii sau Depozit Bancar nu este suficient
Deși în ultimii doi ani s-a discutat despre inflație mai mult decât de obicei, întrucât ea a ajuns la valori de două cifre, inflația este o constantă în viața noastră.
Țin minte că în 2013, când m-am angajat pentru prima dată în Cluj-Napoca, meniul zilei costa între 12 și 15 RON. În funcție de restaurant. Și mi se părea incredibil de mult să dau 20 RON pe un meniu.
Acum, aproape 10 ani mai târziu, pentru un meniul al zilei similar plătești lejer între 28 și 30 RON. Iar la restaurantele mai pretențioase ajungi chiar la 38 – 40 RON pentru un meniu.
Cu alte cuvinte, puterea de cumpărare a banilor s-a înjumătățit.
Asta înseamnă că, dacă în ultimii 10 ani ai păstrat o sumă fixă de bani într-un Cont de Economii, acum poți cumpăra cu ei aproximativ jumătate din ce puteai cumpăra inițial.
Și chiar și în cazul în care ai folosit Depozite Bancare care-ți oferă o dobândă mai mare, puterea de cumpărare a banilor tăi tot a fost afectată. Asta pentru că, în general, Depozitele Bancare oferă dobânzi sub rata inflației.
Luând în calcul aceste date, probabil că-ți dai seama că trebuie să faci ceva ca să protejezi banii pe care-i pui deoparte de efectele negative al inflației. Iar soluția este să-i pui să lucreze pentru tine.

CUM TE AJUTĂ INVESTIȚIILE SĂ TE PROTEJEZI DE INFLAȚIE
Conform Global Investment Returns Yearbook 2021, publicat de Credit Suisse, că pe termen lung, investițiile în acțiuni aduc un randament mediu real de 7,2%/an, în timp ce Titlurile de Stat aduc un randament mediu real de 2,2%/an.
Asta ne spune că, pentru a te proteja de inflație trebuie să investești în astfel de instrumente financiare.
Una dintre cele mai accesibile metode de investi în acțiuni și titluri de stat, în special dacă ești ocupat și nu ai foarte mult timp la dispoziție, este prin intermediul ETF-urilor de tip Indice.
Iar ca să-ți dau un exemplu, hai să vedem ce se întâmplă dacă pui echivalentul a 1.000 EUR într-un Cont de Economii, cu o dobândă de 0,5%/an, iar apoi contribui cu echivalentul a 100 EUR în fiecare lună timp de 5, 10, 20 sau 35 de ani.

Iar dacă pui banii pentru tine și îi păstrezi în investiții până când atingi vârsta legală de pensionare ai șanse să strângi și de 4 ori mai mulți bani.
Acum, e posibil ca ideea de a investi bani să te sperie. Și să-ți vină în minte întrebări precum:
- „ETF-uri?… Ce-s alea?”
- „Cum investesc într-un ETF?”
- „E sigur?… Ce fac dacă pierd bani?”
- „Cum știu dacă un ETF e bun sau nu?”
… și multe altele asemănătoare.
Astfel de întrebări sunt normale dacă nu ești familiarizat cu investițiile. Și crede-mă, în urmă cu câțiva ani, și eu mi le-am pus.

Și o să comparăm rezultatele cu ce s-ar întâmpla dacă ai investi aceleași sume de bani, și pe aceeași perioadă de timp, într-un portofoliu diversificat de ETF-uri care îți poate aduce un randament mediu anual de 7%.
După cum se vede, în toate situațiile ai posibilitatea să aduni mai mulți bani decât dacă îi plasezi într-un simplu Cont de Economii.
Dar cu cât lași investițiile în pace mai mult timp, cu atât ai șanse să câștigi mai mult timp.
De exemplu, dacă faci această mișcare pentru copilul tău când se naște, sau la scurt timp după, ai posibilitatea să acumulezi o sumă de două ori mai mare.

Cum am intrat eu în contact cu
investițiile în ETF-uri

Cu toate că am terminat o facultate cu profil economic, nu mi s-a explicat niciodată clar riscurile la care mă expun din cauza faptului că nu investesc.
La fel ca majoritatea oamenilor, și eu îmi păstram toți banii pe care-i economiseam într-un Cont de Economii. Că doar nu degeaba se cheamă așa…
Ei bine, în vara lui 2015 am citit cartea „Secretele Minții de Milionar” de T. Harv Eker. Iar acolo autorul menționa clar că: „Dacă vrei să devii milionar, trebuie să investești minim 10% din venitul tău”.
Drept urmare, atras de ideea asta de a deveni milionar, am început să caut în mod activ modalități de a pune banii să lucreze pentru mine. Iar la început, pentru că nu m-am educat corespunzător, am făcut o grămadă de greșeli.
Prima dintre ele a fost faptul că am investit printr-o asigurare unit-linked. Mult mai târziu am descoperit cât de păguboase sunt aceste produse financiare pentru un investitor obișnuit.
O altă greșeală a fost faptul că am investit lunar în două Fonduri de Investiții gestionate activ puse la dispoziție de banca unde primeam salariul. Deși nu a fost cea mai proastă investiție, acum știu că am plătit niște comisioane de administrare cam mari pentru niște rezultate submediocre.
Pe lângă astea, am căutat și să mă îmbogățesc rapid tranzacționând perechi valutare pe Piața FOREX. Dar tot ce am reușit să fac a fost să pierd 75% din banii pe care i-am investit.
Iar în 2017 am investit și în câteva criptomonede și am profitat de boom-ul pe care l-am văzut la sfârșitul acelui an. Dar sunt perfect conștient că în cazul ăla a fost 100% noroc.
Ei bine, totul s-a schimbat pentru mine în 2018 când am descoperit ideea de Index Investing (investiții în Fonduri Mutuale și ETF-uri de tip Indice).
Atunci am realizat că nu trebuie să fii super activ pe bursă și să fii la curent cu toate știrile economice ca să fii un investitor de succes. Dimpotrivă! E mai important să fii prezent în piață și să deții active, decât să încerci să nimerești punctele de maxim și de minim.
Conform statisticilor, șansele să câștigi bani investind cresc semnificativ atunci când investești constant, pe termen lung, și obții randamentul mediu al Pieței de Capital. Iar studiul SPIVA ne arată că între 85% și 95% din investitorii profesioniști nu reușesc să bată indicele bursier cu care se compară când vorbim de un orizont de timp de 15 – 20 de ani.
Revelația asta a schimbat complet modul în care privesc lucrurile. Mi-am dat seama că, făcând ceea ce făceam până atunci erau șanse foarte mici să obțin ce-mi doresc.
Drept urmare, în următoarele luni am renunțat la toate investițiile active pe care le aveam. Iar cu banii eliberați mi-am construit de la zero un Portofoliu de Investiții alcătuit din ETF-uri de tip Indice pentru care nu am nevoie de mai mult de 30 minute pe lună ca să-l gestionez.
Întrucât vreau să te ajut și pe tine să profiți de avantajele investițiilor în ETF-uri de tip Indice, pe baza cunoștințelor și a experienței acumulate, am crea un curs online semi-experiențial în care te învăț cum să investești eficient în astfel de vehicule financiare.
Iar dacă îmi permiți, în minutele următoare vreau să-ți explic exact despre ce este vorba.

Ce îți propun eu?...
Care este soluția mea concretă?

Intenția mea cu acest curs este să-ți ofer în el cât mai multe informații relevante, organizate într-un mod logic, și ușor de urmărit, ca să-ți accelerezi procesul de învățare și să ajungi să cumperi primele tale unități de fond cât mai curând. Eu o să-ți prezint strategia pe care o folosesc în prezent și o să te ghidez prin câmpul minat pe care-l reprezintă investițiile la bursă.
Cred că ai avea un avantaj semnificativ față de alți investitori dacă nu ai pierde aproape 3 ani experimentând tot felul de strategii și scheme de îmbogățire rapidă care nu funcționează, așa cum am făcut eu.
Iar atunci când eviți cele mai comune greșeli ale investitorilor începători, și începi din prima cu niște investiții care și-au dovedit eficiența, reduci timpul necesar atingerii obiectivelor financiare.
În ceea ce privește organizarea cursului, primul lucru pe care vreau să-l precizez este faptul că el este alcătuit în principal din videoclipuri înregistrate și încărcate într-un grup privat de Facebook.
Videoclipurile au o durată de până la 30 de minute și le poți urmări la orice oră din zi și din noapte.
Programul este împărțit în 8 module.
În primele 6 module înveți cum să-ți construiești de la zero Planul tău de Investiții personalizat. Iar în ultimele două secțiuni înveți cum să-l implementezi. Adică să cumperi primele tale unități de fond, și să-ți implementezi un sistem semi-automatizat care să te ajute să te ții de treabă.
Pe lângă materialele video pe care trebuie să le urmărești, vei avea de făcut și niște teme care te vor ajuta să pui în aplicare ce ai învățat.
Ca să ajungi de la punctul în care nu știi nimic despre investiții, la cel în care ai făcut primele investiții și ți-ai creat un sistem bine pus la punct, mă aștept să-ți ia cel mult 8 săptămâni. Cel puțin așa reiese dintr-un sondaj făcut printre cei care au terminat deja cursul. Dar în funcție de nivelul tău de cunoștințe actuale, s-ar putea să-ți ia și mai puțin.

Prețul programului este 1.997 RON.
De la cine vei învăța?

Dacă nu ne-am cunoscut până acum, numele meu este Ovidiu Tarcu și sunt pasionat de Finanțe Personale și Investiții.
Am absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca și un masterat în Expertiză Contabilă și Audit.
La începutul carierei am lucrat ca auditor financiar într-o firmă din Big 4, iar ulterior am lucrat la una dintre cele mai mari firme de contabilitate din Cluj-Napoca.
În prezent sunt creator de conținut și fondatorul unuia dintre cele mai mari canale de educație financiare în limba română de pe YouTube, cu peste 38.000 de abonați și peste 2 milioane de vizualizări.
Din 2018 investesc aproape exclusiv în ETF-uri de tip Indice.
În prezent, pe lângă Portofoliul meu Privat, gestionez și un Portofoliu Public. L-am început în 2020 investind câte 1.000 RON/lună. Iar în prezent investesc o sumă modică de 1.240 RON/lună. După aproximativ 2 ani de la lansare, s-au strâns în el peste 6.300 EUR.
Nu în ultimul rând, am obținut și certificarea de Consultant de Investiții în urma promovării examenului organizat de Asociația Brokerilor.

Ce obții dacă te înscrii la acest curs?

Probabil pe acum te întrebi „De ce m-aș înscrie la acest curs?… Ce-mi iese mie dacă particip?…”.
Ca să-ți răspund la cele două întrebări, dă-mi voie să-ți prezint cele mai importante beneficii pe care o să le obții dacă te înscrii.
În primul rând, o să înțelegi mai bine cum funcționează și prin ce se caracterizează principalele clase de active (instrumente financiare). Asta o să te facă mai încrezător în abilitățile tale de investitor pentru că vei știi mereu către care clase de active să te îndrepți ca să-ți atingi obiectivele.
În al doilea rând, vei știi cum să-ți împarți banii destinați investițiilor astfel încât să-ți maximizezi șansele de a atinge rezultatele dorite. Eu o să-ți arăt cum să faci alocarea portofoliului de investiții în funcție de 3 atribute cheie.
Iar ca să te inspiri, o să-ți arăt tot felul exemple de portofolii recomandate de mari investitori și adaptate la investitorii din UE.
În al treilea rând, o să devii un specialist în analiza și compararea ETF-urilor. Eu o să-ți prezint în detaliu care sunt cele mai importante caracteristici ale unui ETF, și cum să folosești instrumente online mai puțin cunoscute de investitorii obișnuiți ca să le găsești cât mai rapid.
Ba mai mult, o să-ți arăt și procedura exactă pe care eu o folosesc, și care nu-mi ia mai mult de 30 de minute, ca să analizez un ETF, sau să compar două sau mai multe ETF-uri similare.
În al patrulea rând, o să știi să folosești baze de date online ca să găsești rapid orice ETF te interesează. Ca să nu-ți pierzi timpul cu fonduri care nu sunt potrivite pentru tine.


În al cincilea rând, vei putea alege brokerii potriviți pentru tine și în care să ai încredere. Eu te voi învăța sistemul în 6 etape pe care eu îl folosesc pentru a analiza orice broker de investiții.
O să încep prin a-ți prezenta cum să verifici dacă un broker are în ofertă ETF-urile care te interesează pe tine. Apoi, îți voi arăta ce să verifici ca să te asiguri că brokerul este serios și nu încearcă să-ți fure banii. Iar apoi, o să te ghidez în legătură cu pașii pe care trebuie să-i faci ca să-ți deschizi un cont la un broker. Indiferent dacă e din România, sau din străinătate.
În al șaselea rând, o să știi cum să cumperi unități de fond ale unui ETF de pe telefon sau desktop, în mai puțin de 30 de secunde, și indiferent de platforma pe care o folosești.
În al șaptelea rând, o să ai un Plan de Investiții bine pus la punct pe care o să-l poată urma și bunica ta, dacă este nevoie.
Eu o să-ți pun la dispoziție șablonul Planului meu de Investiții din care să te inspiri. Iar dacă dorești, vei putea să mi-l trimiți ca să-l revizuiesc personal.
În al optulea rând, o să-ți pui investițiile pe pilot automat.
Pe baza Planului de Investiții, o să-ți arăt cum să automatizezi cât mai mult din procesul de achiziționare de unități de fond. Ca să-ți fie cât mai ușor să investești lună de lună. Indiferent dacă ești prins cu munca, sau ești în concediu și te relaxezi.
În felul ăsta, investițiile efective îți vor ocupa maxim 30 de minute pe lună. Iar banii investiți vor lucra pentru tine în timp ce tu stai cu familia, cu prietenii, lucrezi la propria afacere sau te dedici unui hobby.
În al nouălea rând, vei plăti mai puține taxe și impozite. O să-ți arăt cum poți aborda investițiile în ETF-uri ca să plătești mai puține taxe și impozite în mod legal.
În al zecelea rând, o să primești acces într-o comunitate în care se află și alte persoane care au același obiectiv ca și tine: „să-și creeze un Portofoliu de Investiții care să le asigure Liniștea Financiară”. Drept urmare, vei putea discuta cu ei, veți putea schimba opinii, cere sfaturi, împărtăși experiențe, și așa mai departe.

Nu în ultimul rând, vei beneficia de suport continuu din partea mea. Eu monitorizez constant activitatea din grup. Drept urmare, vei putea oricând să-mi adresezi întrebări în cazul în care nu ai înțeles sau nu știi ceva. Iar eu voi reveni către tine cu un răspuns bine documentat în cel mai scurt timp.
Prețul programului este 1.997 RON.
Ce vei învăța la fiecare etapă pentru a ajunge la OBIECTIVUL DORIT
În secțiunea introductivă îți voi prezenta toate noțiunile de bază despre investiții într-un mod cât mai simplu și clar. Ca să le înțelegi bine chiar dacă nu ai urmat un liceu sau o facultate de economie.
- Ce înseamnă să investești bani și importanța acestei activități dacă vrei să atingi Libertatea Financiară
- Principalele reguli pe care trebuie să le respecți în investiții ca să eviți cele mai comune greșeli ale investitorilor începători
- Identificarea motivației tale interioare. Află exact ce anume te motivează să începi și să te ții de investiții. (Include exercițiu practic de creativitate)
- Jargonul Investitorilor. Învață termenii pe care este OBLIGATORIU să-i cunoști ca să nu mai fii intimidat de investitorii cu mai multă experiență decât tine
- Principalele tipuri de randamente la care trebuie să fii atent când investești în ETF-uri de tip Indice
- Principalele clase de active în care poți investi, care sunt caracteristicile lor definitorii, ce avantaje și dezavantaje au, și cum anume câștigi bani investind în ele
- Riscurile pe care ți le asumi când începi să investești și cum anume le minimizezi
- Diferența dintre speculații și investiții. Cum le deosebești și cum te focusezi pe investiții
- Avantajul investițiilor făcute devreme. Exemplu practic care evidențiază de ce cu cât începi să investești mai repede, cu atât mai bine.
În această secțiune îți vom vorbi despre elementele definitorii ale ETF-urilor, cum se diferențiază ele de Fondurile de Investiții tradiționale, și care sunt avantajele și dezavantajele lor.
- Ce este un ETF
- Care sunt asemănările și deosebirile cheie dintre un ETF și un Fond de Investiții
- Anatomia ETF-urilor
- Caracteristici specifice ale ETF-urilor de Obligațiuni
- Diferența de Urmărire (Tracking Difference)
- Hedging-ul Valutar făcut de administratorii ETF-ului
- Avantajele și dezavantajele ETF-urilor
- Cum se clasifică ETF-urile și cum te ajută această informație să alegi unul în care să investești
- Cum sunt taxate câștigurile obținute în cadrul unui ETF, și cum influențează asta fondurile în care să investești
- Cum câștigi bani investind în ETF-uri
Aici începem să intrăm în pâine. O să-ți arăt cum să stabilești alocarea portofoliului în funcție de suma pe care o investești, capacitatea de risc și orizontul de timp.
- Ce înseamnă să faci alocarea portofoliului și care sunt cele două etape în care se face alocarea portofoliului.
- Prezentarea amănunțită a celor trei factori care influențează în mod semnificativ alocarea portofoliului
- Exemple de Portofolii de Investiții recomandate de marii investitori ai lumii și cum le poți replica folosind ETF-uri disponibile investitorilor din UE
- Recomandări privind alocarea portofoliului în funcție de vârstă conform planificatorilor financiari din SUA
- Explicarea fenomenului de „Tilting” (Înclinare a Portofoliului) și cum îl poți implementa în propriul tău portofoliu
- Ce înseamnă Rebalansarea Portofoliului și care este cea mai eficientă metode de a o face ca să nu plătești taxe inutile
Odată ce ai făcut alocarea portofoliului, vine momentul să alegi ETF-urile efective în care vei investi.
- Principalele documente pe care trebuie să le citești atunci când analizezi un ETF și cum navighezi documentele respective
- Importanța rezidenței ETF-ului pentru minimizarea taxelor pe care le plătești
- Tutorial video în care-ți arăt cum să analizezi dacă un ETF este sau nu potrivit pentru tine în mai puțin de 10 minute
- Procedura „Exclude și Prioritizează”. Abordarea sistematică pe care eu o folosesc pentru a compara două sau mai multe ETF-uri similare în mai puțin de 30 minute. Primești și un șablon (template) pe care-l poți folosi ca să centralizezi rezultatele și să ai o privire de ansamblu a ETF-urilor analizate.
- Tutoriale video în care te învăț să folosești diferite resurse online ca să găsești ETF-uri care te interesează
- Tutoriale video în care te învăț să folosești diferite resurse online ca să găsești informații mai obscure despre ETF-urile respective
- Tutoriale video cu platforme online care folosesc date istorice pentru a vizualiza performanța istorică a ETF-urilor
În această secțiune vei găsi și link-uri către bazele de date unde găsești toate ETF-urile internaționale, disponibile investitorilor din UE, și toate Fondurile de Investiții și ETF-urile din România.
Te apropii cu pași repezi de final. Odată alese ETF-urile în care vei investi, trebuie să stabilești strategia pe care o voi folosi. Și cum vei gestiona situațiile excepționale. De aceea, în secțiunea asta vom detalia:
- Strategia de Investiții pe care eu o folosesc și o recomand tuturor investitorilor începători.
- Strategia complementară de investiții pe care o folosesc când vreau să investesc o sumă mai mare de bani deodată. Și cum o aplic atunci când bursa suferă o corecție.
- Elementele componente ale unui Plan de Investiții
La finalul secțiunii va trebui să redactezi prima schiță a Planului tău de Investiții. Iar ca să te ajut eu îți pun la dispoziție un șablon din care să te inspiri ca să nu o iei chiar de la zero. În felul ăsta, redactarea Planului de Investiții îți va lua mai puțin de 1 oră.
Când vorbim de ETF-uri trebuie să vorbim și de brokeri. Pentru că ei sunt intermediarii care ne permit să achiziționăm unități de fond. Așadar, în această secțiune vorbim despre:
- Ce este un broker
- Cum analizezi și alegi un broker de investiții potrivit pentru tine folosind o abordare cu 7 pași simpli
- Ce sunt ordinele de tranzacționare și care este cel mai bun moment să lansezi unul
- Cum să calculezi impactul comisionului de tranzacționare asupra randamentului portofoliului tău. Conține și un calculator pe care-l poți folosi ca să identifici impactul.
Secțiunea asta este scurtă și clară. Vei învăța:
- Pașii pe care trebuie să faci ca să cumperi unități de fond la un ETF prin intermediul unui broker,
- Pașii pe care trebuie să faci ca să cumperi unități unui Fond de tip Indice de la Administratorul său.
Dacă ai parcurs toate secțiunile anterioare ar trebui să fi făcut deja prima ta investiție într-un ETF. Însă, după cum spune un proverb românesc, cu o floare nu se face primăvară. Așa că, în această ultimă secțiuni îți voi arăta cum să-ți creezi un sistem semi-automatizat astfel încât să-ți fie foarte ușor să investești lună de lună. Videoclipurile din această secțiune vor aborda două teme:
- Ce să NU faci ca să devii un investitor de succes
- Sistemul pe care eu îl folosesc pentru a mă asigura că investesc ușor lună de lună și toată treaba nu-mi ia mai mult de 30 de minute
Pe lângă tot ce ți-am prezentat mai sus, îți voi oferi în plus și o serie de bonusuri valoroase pentru acest proiect

BONUS 1: Ghidul Brokerilor
pentru investitorul în ETF-uri
În cadrul cursului îți prezint cum să lansezi ordine și să faci operațiuni de cumpărare și vânzare de unități de fond prin intermediul oricărui broker. Pentru că pașii sunt identici peste tot.
Însă sunt conștient că, pentru investitorii aflați la început de drum, platforma de tranzacționare pusă la dispoziție de un anumit broker poate părea stranie și intimidantă.
În consecință, ca să te ajut, am creat acest bonus. În el îți arăt cum cumperi unități de fond în mai puțin de 30 de secunde, direct de pe telefon sau desktop, prin intermediul brokerilor pe care eu îi folosesc, sau în care am încredere: TradeVille, Trading 212 și XTB.
Bonusul include și un checklist detaliat unde am notat toate caracteristicile relevante ale acestor brokeri (autoritățile de reglementare, lista de comisioane, oferta de instrumente, etc.) pe care o poți folosi ca să-i compari și să vezi care este mai potrivit pentru tine, înainte să începi să faci propria analiză și verificare.
De asemenea, îți voi arăta cum mă asigur eu că plătesc cele mai mici comisioane când alimentez conturile de investiții deschise la cei 3 brokeri.
Nu în ultimul rând, în caz că te blochezi, poți să-mi trimiți un mail cu detalii referitoare la pasul la care te-ai blocat. Iar eu revin către tine cu o posibilă soluție.

BONUS 2: Completează Declarația Unică cu tupeu atunci când obții câștiguri de pe urma investițiilor în ETF-uri de tip Indice
O altă provocare a investitorilor începători este relația cu Statul și procedura de declarare a câștigurilor. Literalmente, am văzut oameni care au declarat că decât să-și bată capul cu declararea și plata impozitelor, mai bine nu investesc deloc.
În mod normal, dacă folosești o abordare similară cu a mea, în majoritatea timpului nu o să ai nimic de declarat. Cu toate astea, consider că este important să știi ce obligații ai și cum le declari.
Drept urmare, am creat acest bonus ca să îți prezint în mod detaliat principalele 4 taxe pe care s-ar putea să fie nevoie să le plătești când investești în ETF-uri de tip Indice.
Ba mai mult, îți voi arăta și cum accesezi Fișa de Portofoliu pusă la dispoziție de brokeri și care este necesară completării Declarației Unice.
De asemenea, îți voi arăta și cum centralizez eu câștigurile de la toți brokerii, cum organizez, și cum arhivez toate documentele fiscale ca să le pot oferi ca dovadă la ANAF dacă este nevoie.
În plus, pe baza instrucțiunilor oferite de ANAF, voi crea un tutorial în care îți voi arăta cum se completează Declarația Unică atunci când obții venituri din dividende sau câștiguri de capital de pe urma investițiilor în ETF-uri.
Iar la final, îți voi arăta cum plătesc eu impozitele și contribuțiile online, fără să mă deplasez la ANAF.
Deși nu sunt Consultant Fiscal, am început să completez Declarația Unică de prin 2018. Iar până acum nu am avut probleme cu ANAF-ul. Dar dacă vei avea situații mai complicate, recomandarea mea va fi mereu să discuți cu cineva de la ANAF ca să-i explici speța ta.
Însă eu voi încerca să fac totul mai simplu și mai ușor de înțeles pentru tine, ca să nu mai fii intimidat de ideea că trebuie să plătești taxe o dată pe an.

BONUS 3: Descoperă Cifra Liniștii Tale Financiare
ca să investești cu un SCOP
Probabil m-ai auzit citând celebra vorbă a lui Zig Ziglar: „Dacă țintești către nimic, îl vei nimeri de fiecare dată.”
Majoritatea oamenilor care încep să investească habar nu au de câți bani au nevoie ca să devină Independenți Financiar, când pot să se oprească din investit, sau câți bani ar trebui să retragă din cont anual ca să se asigure că nu rămân fără bani când nu vor mai putea lucra.
Dar eu nu vreau ca tu să fii ca majoritatea investitorilor. Vreau să ai o țintă clară.
Așa că, am inclus în acest bonus o suită de calculatoare create de mine, și o serie de tool-uri online pe care să le folosești cu două scopuri.
Pe deoparte ca să calculezi de câți bani ai cu adevărat nevoie ca să te retragi din activitate. Cu alte cuvinte Cifra Liniștii Tale Financiare.
Iar pe de altă parte, câți bani este recomandat să retragi anual din Portofoliul de Investiții astfel încât să diminuezi riscul de a rămâne fără bani spre finalul vieții.
Ambele sunt niște numere foarte importante atunci când investești pe termen lung. Unul te motivează și te ajută să-ți măsori progresul. Iar celălalt te ajută să gestionezi corect suma acumulată ca să te țină pe toată perioada pensionării.
Prețul programului este 1.997 RON.
PRIMEȘTI BANII ÎNAPOI DACĂ NU EȘTI MULȚUMIT
Nu îți cer să decizi astăzi dacă programul ăsta este sau nu pentru tine.
Însă îți cer este să iei o decizie informată. Iar singura metodă de a lua o decizie informată este din interiorul programului, nu din afara sa.
Este exact ca și atunci când vrei să-ți cumperi o mașină și dai o tură cu ea ca să vezi cum se conduce. Nu cred că ai face o astfel de achiziție doar pe baza fotografiilor și a descrierii de pe un site.
Asta înseamnă că te înscrii la curs și vezi dacă tot ce ți-am prezentat până acum este adevărat, aplicabil, și valoros pentru tine.
Apoi, după ce ai parcurs materialele, ai făcut temele și exercițiile, ai testat toate tool-urile recomandate, și ai participat la câteva webinarii live, decizi dacă vrei să-l păstrezi.


Dacă îți place sistemul pe care eu îl folosesc, susținerea pe care ți-o ofer ca să mă asigur că-ți atingi obiectivul de a deveni un investitor de succes, perfect!
Dacă nu ți se potrivește, nu este absolut nicio problemă. Dar măcar vei fi în postura de a lua o decizie informată.
Și, dacă după 29 de minute, sau după 29 de zile de la momentul înscrierii nu ești mulțumit, poți să-mi ceri să-ți dau înapoi banii plătiți fără să-mi dai nici o explicație. Pentru că nu vreau să-ți păstrez banii dacă nu ești mulțumit cu serviciul primit.
Tot ce va trebui să faci va fi să-mi dai un e-mail și să-mi scrii „Dă-mi banii înapoi!”. Iar, în cel mult o zi lucrătoare, eu te voi contacta ca să-mi spui în ce cont să-ți fac plata.
Eu sunt sigur că dacă te înscrii acum, urmărești videoclipurile înregistrate, îți faci temele, înveți să folosești instrumentele și șabloanele puse la dispoziție, și participi la webinarii, o să primești mai mult decât prețul plătit în informații, cunoștințe și susținere din partea mea și a comunității.
Iar asta te va transforma, într-un investitor mai informat, mai pregătit, mai încrezător în propriile abilități, și capabil să investească lunar într-un portofoliu diversificat de ETF-uri de tip Indice.
Drept urmare, ținând cont că oricum nu poți să iei o decizie complet informată până când nu vezi tot ce include cursul și cum aplici toate cunoștințele acumulate în lumea reală, ești mai câștigat dacă te înscrii și îți acorzi 30 de zile ca să iei o decizie finală.
Testimoniale






Hai să recapitulăm ce anume primești dacă te înscrii
- Acces pe viață la aproximativ 10 ore de conținut video înregistrat. Mai mult, primești acces în mod GRATUIT la toate actualizările viitoare pe care le voi face. Și obișnuiesc să fac o actualizare majoră cam o dată pe an.
- Acces într-un grup privat de Facebook unde te vei întâlni cu alți investitori. Cu alte cuvinte, te vei înconjura cu oameni care au aceeași misiune ca și tine: atingerea Liniștii Financiare prin intermediul investițiilor în ETF-urilor de tip Indice. Pe grupul de Facebook vei putea oricând să pui o întrebare, să ceri un sfat sau o părere.
- Susținere continuă din partea mea. Oricând ai o neclaritate sau o nelămurire, poți să postezi o întrebare în grup și să-mi dai tag. Voi încerca să-ți ofer un răspuns documentat în cel mai scurt timp (de obicei răspund în maxim 48 de ore).
- Tutoriale practice în care te învăț cum să folosești platforme de tranzacționare, tool-uri online, sau calculatoare create de mine ca să eficientizezi procesul de analiză a ETF-urilor și să descoperi cifrele care te ajută pe tine să-ți atingi obiectivele financiare.
Prin intermediul acestui curs îmi doresc să te transform într-un investitor care are încredere în propriile cunoștințe și decizii. Doar așa vei putea să te ții de treabă și să respecți Planul de Investiții pe care ți-l faci timp de 10, 20, 30 de ani sau oricât este nevoie.
În consecință, voi face tot posibilul să te susțin în călătoria ta către Liniștea Financiară.
Prețul programului este 1.997 RON.
Contact
Dacă ai întrebări, nelămuriri sau dorești informații suplimentare, scrie-mi un
e-mail și îți răspund cu cea mai mare plăcere.
- Orar: 10:00 - 18:00
- contact@ovidiutarcu.ro

