Studiez subiectul finanțelor personale de peste 5 ani și am oferit consiliere financiară la zeci de persoane.

Construiește-ți Averea pornind de la Zero” - cursul practic care te ajută să-ți îmbunătățești semnificativ situația financiară.

Descoperă metoda prin care să scapi de datorii, să faci
economii și să investești pentru viitorul familiei tale.

Muncești din greu lună de lună, dar rămâi mereu cu contul pe zero?

Te-ai oprit vreodată să analizezi pe ce se duc banii tăi? La majoritatea oamenilor, indiferent de cât de mulți bani câștigă, aceștia se duc pe trei mari categorii: mâncare, facturi de utilități și RATE. Iar ce rămâne le acoperă celelalte nevoi de bază și câteva distracții.

Dintre cele trei categorii majore, ratele către bănci sunt cele mai păguboase. Muncești din greu o lună întreagă în încercarea de a-ți oferi un trai mai bun și ajungi să dai 25%, 30% sau 45% din ce câștigi pe rate. Nu e de mirare că la finalul lunii contul e gol și abia aștepți următoarea zi de salariu.

Dar asta nu e tot. Toate aceste rate te împiedică și să pui bani deoparte sau să investești pentru viitorul tău și al familiei tale. Datorită faptului că plătești băncilor atât de mulți bani lună de lună, evident că nu mai ai de unde să economisești.

Din acest motiv, dacă apare o urgență, n-ai pe ce să pui mâna. Trebuie să apelezi la rude sau la prieteni pentru a te ajuta cu bani atunci când viața îți pune în față ceva neprevăzut. Teoretic ești un adult responsabil care obține venituri lunar. Practic, o cheltuială neprevăzută de 500 de lei te aduce în incapacitate de plată.

În plus, plătind atât de multe rate, nu reușești nici să economisești bani ca să pleci într-o vacanță, ca să-ți cumperi o mașină sau măcar televizor nou. Iar să strângi avansul pentru o locuință ți se pare o misiune imposibilă. Astfel, ești blocat într-un cerc vicios în care lucrezi mai mult pentru alții decât pentru tine.

Ceea ce ți-am descris mai sus poartă denumirea de cursa șobolanului. Te duci la muncă pentru a câștiga bani, pe care îi folosești pentru a-i plăti pe alții dar pentru tine nu rămâne nimic. Trec luni, ani sau zeci de ani și tu nu te poți mândri cu nimic pentru că nu ai progresat. Motivul principal?… Ratele care ți-au sufocat veniturile și nu ți-au permis să pui banii să muncească în interesul tău.

Te-ai săturat de acestă stare de fapt?

În familia mea situația era identică

Și eu am crescut într-o familie în care lipsa economiilor și datoriile acumulate de-a lungul anilor erau un motiv constant de stres și de certuri. De fiecare dată când apărea ceva neprevăzut părinții mei nu aveau pe ce să pună mâna și apelau la prieteni sau la rude ca să-i ajute.

O dată, când aveam vreo 17 ani, au apelat la ajutorul meu pentru a plăti tractarea mașinii după ce fusese implicată într-un accident. Eram la liceu, nu lucram, dar totuși eu aveam economii să plătesc o cheltuială neprevăzută pe când ei nu.

Cea mai puternică lovitură pe care am primit-o din cauza lipsei economiilor și a datoriilor a fost când, cu două zile înainte de a pleca să mă înscriu la facultate, m-au anunțat că nu-și permit să mă țină acolo. Trebuia să renunț la visul meu de a merge la facultate alături de cei mai buni prieteni ai mei.

Acel moment m-a marcat profund și mi-am promis că eu nu voi ajunge în aceeași situație ca și ei. În anul 2015, după ce am terminat un program de masterat cu specializarea Expertiză Contabilă și Audit, mi-am dat seamă că în 5 ani de studii nu învățasem nimic despre subiectul gestionării finanțelor personale. Deși întotdeauna m-am descurcat bine cu banii, îmi era teamă să nu ajung la fel ca părinții mei. Astfel am început să studiez singur acest subiect.

Am început prin a citi cărți, bloguri, a urmări videoclipuri pe YouTube și a mă înscrie la diferite cursuri. Am testat ce s-a putut și am făcut tot felul de experimente. Din unele am pierdut bani iar din altele am câștigat. Dar toate încercările mele m-au ajutat să creez o metodă de a-mi gestiona banii care îmi oferă control, împlinire și liniște.

Ai vrea să afli și tu care este această metodă?

Îmbunătățește-ți situația financiară prin cursul „Construiește-ți Averea
pornind de la Zero”

Te invit alături de mine într-o călătorie de 8 săptămâni în care vom aborda diferite aspecte ale finanțelor personale.

Ne vom întâlni săptămânal, în fiecare zi de luni, în cadrul unui webinar live. Toată activitatea cursului se va desfășura prin intermediul unui grup de Facebook.

În cadrul fiecărei întâlniri îți voi prezenta diferite aspecte legate de lumea finanțelor personale și diferite ghiduri și unelte pe care le poți folosi în avantajul tău pentru a-ți îmbunătăți situația financiară.

Unele întâlniri, vor fi însoțite de o serie de acțiuni care să te ajute să-ți înrădăcinezi obiceiuri noi și să schimbi modul în care privești banii.

Pe toată perioada cursului, îți voi oferi suport și vei putea să-mi pui diverse întrebări legate de provocările tale specifice și la care ai avea nevoie de o părere obiectivă.

Ediția a -IV-a a cursului „Construiește-ți Averea pornind de la Zero” va începe pe data de 31.08.2020

Ai un prieten care ar beneficia de pe urma acestui curs?
Share pe Facebook!

Cine sunt eu?

Numele meu este Ovidiu Tarcu și sunt consilier financiar pentru persoane fizice.

Părinții mei m-au încurajat mereu să nu merg împotriva curentului și să mă las purtat de val la fel ca majoritatea oamenilor. Dar când am început să studiez intensiv subiectul finanțelor personale, mi-am dat seama că majoritatea oamenilor sunt faliți.

Deși câștigă destui bani ca să poată să aibă o viață liniștită, sunt foarte ocupați să țină pasul cu vecinii și să iasă în evidență cu ultimele lucruri pe care și le-au cumpărat sau le-au făcut.

Trebuie să recunosc că, nu o dată, și eu am căzut în această capcană de a cumpăra lucruri pentru doar pentru a fi în pas cu lumea. Sau a cumpăra ceva diferit doar pentru a ieși în evidență. Dar, cu toate acestea, principiile personale de a nu mă îndatora și a pune bani deoparte m-au ținut departe de multe probleme.

 

Mi-am dat seamă că poți să ai lucruri frumoase fără să apelezi la ajutorul băncii. Poți să mergi să vizitezi diferite țări fără să te întorci din vacanță cu o nouă rată la gât. Poți să ai bani economisiți să ajuți un prieten la nevoie fără să te gândești dacă îți poate sau nu da banii înapoi. Și poți face toate astea dacă ești puțin mai grijuliu cu banii pe care îi câștigi.

Când mi-am dat seama că situația părinților de a avea multe datorii și zero economii nu este unică iar greșelile financiare pe care le-am făcut eu cu banii sunt destul de comune, am decis să fac ceva pentru a schimba asta. La începutul anului 2018 am renunțat la cariera în domeniul contabilității și am început activitatea de consiliere financiară.

Misiunea mea și a companiei mele este să ofer tuturor oamenilor o soluție de construire a averii, bazată pe bun simț și eficiență, prin crearea unui stil de viață echilibrat care aduce prosperitate și liniște.

Mulți oameni își cumpără lucruri de care nu au nevoie, cu bani pe care nu-i pentru a impresiona oameni pe care nu-i plac cu adevărat.

Dacă vrei să schimbi placa, acest curs te poate ajuta.

Ce beneficii ai dacă te înscrii la acest curs

 • Vei învăța să prioritizezi economiile și investițiile utilizând principiul „plătește-te pe TINE primul”.
 • Vei fi una din puținele persoane din cercul tău social care nu se plânge de rate sau probleme cu banii.
 • Vei elimina din viața ta stresul pe care îl resimți atunci când rămâi fără bani și mai sunt câteva zile până la salariu.
 • Vei învăța cum să te descătușezi de lanțurile datoriilor și să ajungi ca singurul telefon pe care îl primești de la bancă să fie cel în care îți urează „La Mulți Ani!”
 • Vei afla cum să abordezi una dintre cele mai importante achiziții din viața ta - LOCUINȚA.
 • Vei pune bazele primului tău portofoliu de investiții folosind o abordare foarte simplă;
 • Vei învăța cum să-ți protejezi familia, bunurile și investițiile în momentele cruciale ale vieții;
 • Vei vedea cât de mulți oameni poți ajuta atunci când ești în controlul finanțelor personale

ACEST PREȚ ESTE VALABIL DOAR PÂNĂ CÂND CRONOMETRUL AJUNGE LA ZERO. ULTERIOR, REDUCEREA VA EXPIRA

Ediția a -IV-a a cursului „Construiește-ți Averea pornind de la Zero” va începe pe data de 31.08.2020

Ai un prieten care ar beneficia de pe urma acestui curs?
Share pe Facebook!

Ce vei învăța în fiecare modul al cursului

În acest modul vei înțelege mai bine de ce gestionarea banilor ține mai
mult de comportament și de obiceiurile tale financiare decât de suma pe care o
câștigi
. Astfel, vei învăța:

 1. Ce este tiparul financiar, cum să identifici cine ți l-a creat și cum îl poți modifica;
 2. Care este funcția banilor în societatea;
 3. Cum să-ți controlezi emoțiile negative față de bani și cum să respecți în același timp banii;
 4. Ce sunt obiceiurile financiare, cum să elimini obiceiurile păguboase și să-ți înrădăcinezi obiceiuri financiare noi;
În acest modul vei învăța:
 1. Cele 4 motive pentru care oamenii nu își fac și nu respectă un Plan de Cheltuieli;
 2. Cum să dai o misiune fiecărui ban câștigat înainte de a-l cheltui în realitate. Care sunt cele 4 categorii principale ale unui Plan de Cheltuieli;
 3. Cum să faci monitorizarea cheltuielilor. Avantajele acestei activități;
 4. Cum să analizezi pe ce ai cheltuit banii;
 5. 3 metode la îndemâna oricui pentru a-și spori veniturile;
 6. Cum să-ți diminuezi cheltuielile cu impact minor asupra stilului de viață;
 7. Cum să gestionezi un Plan de Cheltuieli atunci când ești singur sau atunci când ești căsătorit;
În acest modul facem primii pași în călătoria către atingerea Liniștii Financiare. Subiectele abordate în acest capitol sunt:
 1. Care sunt cele 4 atitudini pe care le avem față de bani și cum să o identifici pe cea dominantă;
 2. Cum să transformi economiile într-o prioritate;
 3. Factorul emoțional și cel spiritual care influențează economisirea banilor;
 4. Care sunt cele trei motive pentru care trebuie să economisim bani;
 5. Cum să economisești rapid 1.000 de lei;
 6. Ce reprezintă un Fond de Siguranță, care ar trebui să fie valoarea lui și unde să-l păstrezi;
În acest capitol abordăm următoarele subiecte:
 1. Mituri despre datorii – clarificăm diferențele dintre ce spune lumea și care este adevărul;
 2. Modificările stilului de viață pe care trebuie să le faci în procesul de eliminare a datoriilor;
 3. Cum îți creezi un Plan de Cheltuieli care să te ajute atunci când scapi de datorii;
 4. Cum scapi de datorii utilizând metoda „Bulgărelui de Zăpadă”;
În acest modul îți voi arăta cum să nu te mai întorci la obiceiurile din trecut. Subiectele abordate aici sunt:
 1. Cum să-ți planifici cheltuielile anuale astfel încât să nu te mai ia prin surprindere;
 2. Cea mai eficientă metodă de a strânge bani pentru achiziții majore;
 3. Ce este o achiziție semnificativă;
 4. Cum să te ferești de marketing-ul agresiv;
 5. Cum să eviți cumpărăturile impulsive;
 6. Tehnici de negociere de bază;
Pentru mulți oameni, locuința este cea mai semnificativă achiziție pe care o fac pe parcursul vieții. În acest modul vei vedea:
 1. De ce cumpărarea unei locuințe este o achiziție bună;
 2. Cum trebuie să abordezi achiziția unei locuințe;
 3. Care este momentul perfect pentru a lua în calcul o astfel de investiție;
 4. Cum să finanțezi o achiziție imobiliară astfel încât să nu te copleșească ratele;
 5. Cum să plătești anticipat creditul imobiliar fără mult efort.
În acest modul intrăm în detaliile investițiilor în fonduri mutuale. Aspectele abordate în acest capitol includ:
 1. Ce sunt fondurile mutuale (definiție, tipuri, clasificare);
 2. Avantajele și dezavantajele fondurilor mutuale;
 3. Ce înseamnă să ai un portofoliu diversificat – alocarea portofoliului;
 4. Cum funcționează dobânda compusă și timpul atunci când investești;
 5. Importanța comisionelor când investești într-un Fond Mutual/ETF
 6. Ce informații trebuie să analizezi înainte de a investi într-un fond mutual;
 7. Diferența dintre investiții active și investiții pasive;
 8. Cum să începi să investești într-un Fond Mutual;
 9. Cum să-ți deschizi un cont de tranzacționarea și să cumperi un ETF;

În acest modul îți prezint cum să protejezi investițiile pe care le-ai făcut de-a lungul timpului. Astfel, abordăm subiecte precum:

 1. Ce sunt asigurările și care este scopul lor;
 2. Ce este Franșiza și cum te poate ajuta să economisești bani;
 3. Cele 4 tipuri majore de asigurări și cum să alegi acoperirea potrivită în fiecare caz;
 4. Cum să te ferești de asigurările inutile;

În acest ultim modul discutăm despre diferite modalități de a-ți susține financiar comunitatea și persoanele din jurul tău precum și despre cum să gestionezi averea acumulată de-a lungul anilor.

ACEST PREȚ ESTE VALABIL DOAR PÂNĂ CÂND CRONOMETRUL AJUNGE LA ZERO. ULTERIOR, REDUCEREA VA EXPIRA

Ediția a -IV-a a cursului „Construiește-ți Averea pornind de la Zero” va începe pe data de 31.08.2020

Ai un prieten care ar beneficia de pe urma acestui curs?
Share pe Facebook!

Primești banii înapoi dacă nu ești mulțumit

Sunt sigur că ce vom discuta pe parcursul celor 8 săptămâni te va ajuta să faci niște schimbări majore în stilul de viață, iar acțiunea de a face economii nu va mai fi un mit ci o realitate.

Cu toate acestea, dacă în primele 30 de zile de la începutul cursului simți că acesta nu este pentru tine, vei primi banii înapoi fără să fie nevoie să oferi nici un fel de explicații.

Ce pierzi dacă nu te înscrii acum

 • Șansa de a scăpa din cercul vicios de a trăi de la lună la lună indiferent de cât de mulți bani câștigi.
 • Oportunitatea de a prelua controlul asupra portofelului tău, de a te descătușa de lanțurile datoriilor și de a-ți îmbunătăți situația financiară.
 • Informații valoroase aplicate personal de mine și de alți clienți cu care am lucrat.
 • Accesul într-o comunitate care are aceeași misiune ca și tine, care te sprijină și îți oferă feedback.
 • Susținere constantă din partea mea. Voi fi alături de tine pe toată perioada cursului pentru a te ajuta să clarifici orice aspect care ar putea să-ți dea bătăi de cap.

Testimoniale

Ca să recapitulăm…

Dacă te-ai săturat să trăiești de la salariu la salariu, să nu știi pe ce s-au dus banii și vrei să schimbi modul în care abordezi finanțele personale, acest curs este soluția pentru tine.

Pentru o perioadă de 8 săptămâni vei participa la webinarii în care îți voi prezenta diferite aspecte teoretice și pași pe care să-i urmezi pentru a începe să implementezi gânduri și obiceiuri noi legate de gestionarea banilor.

Vei avea de îndeplinit o serie de ACȚIUNI după finalul fiecărui webinar care să te ajute să aplici ceea ce ai învățat în viața ta.

Vei intra într-o comunitate de oameni care au același scop ca și tine și care se susțin reciproc pentru a ajunge la același rezultat.

Vei avea susținere și suport continuu din partea mea pe toată perioada cursului. Scopul meu este să te ajut să-ți schimbi stilul de viață și să te scap din cursa șobolanului.

Dacă vrei să mi te alături, fă acum primul pas!

ACEST PREȚ ESTE VALABIL DOAR PÂNĂ CÂND CRONOMETRUL AJUNGE LA ZERO. ULTERIOR, REDUCEREA VA EXPIRA

Ediția a -IV-a a cursului „Construiește-ți Averea pornind de la Zero” va începe pe data de 31.08.2020

Ai un prieten care ar beneficia de pe urma acestui curs?
Share pe Facebook!

Contact

Dacă ai întrebări, nelămuriri sau dorești informații suplimentare scrie-mi un e-mail sau sună-mă direct. Te voi ajuta cu cea mai mare plăcere.

 • Telefon: 0752 945 446
 • Orar: Luni - Vineri 10:00 - 18:00
 • contact@ovidiutarcu.ro

Ai un prieten care ar beneficia de pe urma acestui curs?
Share pe Facebook!