Cauți o modalitate de a-ți suplimenta veniturile lucrând de acasă? Sau pur și simplu ai vrea să înlocuiești job-ul actual cu o activitate care-ți oferă mai multă flexibilitate și te…
Cauți o modalitate de a-ți suplimenta veniturile lucrând de acasă?
Sau pur și simplu ai vrea să înlocuiești job-ul actual cu o activitate care-ți oferă mai multă flexibilitate și te scutește de drumul petrecut zilnic până la locul de muncă și înapoi?
Una dintre opțiunile care îți poate oferi beneficiile menționate mai devreme este să devii freelancer. Însă nu toate joburile de freelancing sunt la fel. Așadar, întrebarea care se pune este următoarea: „Care sunt cele mai căutate și bine plătite joburi de freelancing?”
Pentru a găsi răspunsul la această întrebare am parcurs câteva zeci de articole și videoclipuri care citau diferite surse referitoare la cele mai căutate și bine plătite joburi de freelancing. Și cred că le-am găsit.
De aceea, în articolul de astăzi îți voi prezenta care sunt, după părerea mea, TOP 7 cele mai bine plătite joburi de freelancing către care merită să te îndrepți dacă vrei să câștigi mai mulți bani. Îți voi prezenta ce tipuri de activități trebuie să faci la un astfel de job, de ce abilități ai nevoie pentru a performa, și la ce câștiguri te-ai putea aștepta dacă te dedici activității respective.
Dar, înainte să începem vreau să îți spun că poți urmări varianta video a acestui articol aici:
TOP 7 Job-uri remote bine plătite
1. Copywriter
Într-o lume în care „CONȚINUTUL ESTE REGE”, să înveți copywriting este o variantă foarte bună dacă vrei să câștigi bine.
În majoritatea cazurilor, copywriter-ii scriu materiale de marketing cum ar fi e-mail-uri, pagini de vânzare, scenarii pentru videoclipuri de promovare, și alte materiale similare. Rolul lor este să determine cititorul sau urmăritorul să facă o anumită acțiune cum ar fi achiziționarea unui produs sau serviciu.
Dacă îți place să scrii și ai oarecare înclinație către asta, să devii un freelancer specializat în copywriting este foarte accesibil întrucât nu ai nevoie de o anumită certificare sau să fi terminat o anumită facultate. Poți să înveți arta copywriting-ului urmând câteva cursuri sau citind cărți de referință. Iar apoi, cu cât exersezi mai mult, cu atât poți să devii mai bun.
Datorită faptului că materialele pe care le scrii sunt direct corelate cu banii pe care un client îi încasează, aceștia sunt dispuși să plătească sume consistente pentru muncă de calitate.
Conform Upwork și Salary.com, un copywriter bun poate câștiga între 15 și 45 USD/oră. În funcție de rezultatele obținute și nișa pe care activează.
În plus, Biroul de Statistică a Muncii din SUA (U.S. Bureau of Labor Statistics) se așteaptă la o creștere cu 9% a numărului de job-uri ce necesită abilități de copywriter până în 2030.
2. Consultant sau Specialist Digital Marketing
Un specialist în digital marketing este un profesionist care se ocupă de promovarea unei companii în mediul online. Atât prin distribuirea de conținut gratuit care atrage vizitatori pe site, cât și prin crearea de campanii publicitare care fac oamenii interesați de un anumit produs.
Pe scurt, rolul său este să se asigure că un client obține cel mai bun randament de pe urma campaniilor sale promoționale.
Conform Upwork și ZipRecruiter un specialist în digital marketing poate câștiga între 15 și 45 USD/oră în funcție de experiență.
3. Social Media Manager
Ca social media manager treaba ta este să administrezi conturile de pe diferite rețele de socializare ale clienților tăi.
În cele mai multe cazuri, asta presupune redactarea de postări, crearea sau găsirea de imagini reprezentative, integrarea link-urilor în postări, programarea lor și share-uirea lor pe diferite platforme și în diverse grupuri.
Printre atribuțiile tale intră și creșterea engagementului în comunitatea online pe care care o creează clientul. O modalitate prin care se face asta este prin a răspunde la întrebările și comentariile postate de membrii audienței.
Partea bună este că, din postura de freelancer, poți să administrezi conturile de social media de la mai mulți clienți. Și să-i taxezi pe fiecare în funcție de volumul de muncă cerut.
În ceea ce privește remunerația, conform Upwork și ZipRecruiter un social media manager poate câștiga între 14 și 35 USD/oră, în funcție de experiență.
4. Web Designer
Un web designer este responsabil cu crearea de site-uri care extind prezența online a unui brand. Drept urmare, el se concentrează și pe estetică, și pe experiența pe care o ai atunci când vizitezi un site.
În cea mai mare parte a timpului, munca unui web designer presupune comunicare cu clienții pentru a le înțelege nevoile, crearea de design-uri pentru site-urile create de la zero, și actualizarea site-urile deja existente pentru a le îmbunătăți estetica și funcționalitatea.
Pentru a deveni web designer nu trebuie să cunoști foarte bine un anumit limbaj de programare. În schimb, trebuie să stăpânești foarte bine un Sistem de Content Management (CMS) precum WordPress.
În ceea ce privește banii, conform Upwork, ca web designer poți câștiga între 15 și 30 USD/oră. Iar, cu suficientă experiență poți ajunge să ceri chiar și până la 100 USD/oră.
Web designer este unul dintre cele mai căutate și bine plătite joburi de freelancer. Iar conform Biroului de Statistică a Muncii din SUA (U.S. Bureau of Labor Statistics) se preconizează o creștere cu 13% a numărului de job-uri de web designer până în 2030.
5. Web Developer
Treaba unui web developer este să își utilizeze cunoștințele avansate de programare pentru a scrie cod ce determină modul în care funcționează un site.
Când vine vorba de job-uri de freelancing, unui web developer i se cere să aibă experiență în:
- Front-end development
- Back-end development
- Ambele (Full-stack development).
Un web developer care se specializează pe partea de front-end, se concentrează pe design-ul și pe aspectele vizuale ale unui site. Iar specialiștii în back-end development se concentrează pe componentele din spatele cortinei și părțile administrative ale site-ului. Cele care nu sunt vizibile utilizatorilor.
Când vine vorba de bani, conform Upwork și ZipRecruiter ca web designer poți câștiga între 15 și 34 USD/oră. Și, similar cu situația web designer-ilor, Biroul de Statistică a Muncii din SUA (U.S. Bureau of Labor Statistics), preconizează o creștere cu 13% a numărului de job-uri de web developer până în 2030.
6. Software Developer
Un software developer este o persoană care creează programe de la zero. Software-ul creat poate fi orice. De la o aplicație pentru smartphone, un joc sau chiar un sistem de operare.
Să devii freelancer specializat în software development s-ar putea să fie cea mai dificilă opțiune dintre cele menționate până acum. Pentru a acumula cunoștințele necesare sunt șanse mari să fie nevoie să termini o facultate de specialitate. Sau cel puțin să finalizezi cu succes un coding bootcamp care se întinde pe o durată de 6 – 12 luni.
Cu toate astea, este și unul dintre cele mai bine plătite joburi de freelancing. Conform Glassdoor și ZipRecruiter un software engineer poate câștiga între 53 și 57 USD/oră. Iar cei mai buni developeri pot pretinde tarife de până la 200 USD/oră.
Deși nu este cea mai ușoară carieră de freelancer pe care o poți începe, este cu siguranță una care merită explorată. Mai ales într-o lume în care tehnologia este din ce mai prevalentă.
7. Virtual Assistant
Dacă excelezi la treburi administrative, atunci jobul de freelancer care ți s-ar putea potrivi cel mai bine este cel de Asistent Virtual. Acesta nu necesită o pregătire formală însă este o muncă foarte variată.
Atunci când devii asistentul personal al unei persoane cel mai probabil va trebui să gestionezi mail-urile sale, să răspunzi la telefon, să setezi diferite întâlniri, să-i organizezi calendarul, să introduci date în diferite programe, să postezi pe conturile lor de Social Media și alte lucruri similare.
Conform Upwork și ZipRecruiter un Asistent Virtual poate câștiga între 12 și 23 USD/oră.
BONUS: Contabil
Mai există un job de freelancer pe care l-am găsit adesea prin liste când făceam cercetarea pentru acest videoclip. Însă el este puțin mai deosebit. Job-ul la care mă refer este cel de contabil.
Treaba unui contabil este să introducă documentele contabile ale unei afaceri într-un software de contabilitate și să interpreteze rezultatele. De asemenea, un profesionist contabil trebuie să se asigure de acuratețea înregistrărilor în vederea întocmirii raportărilor financiare și fiscale.
Companiile se bazează adesea pe contabili ca să le ofere informații financiare corecte, și prezentate într-o manieră ușor de înțeles, pe care să-și bazeze deciziile.
Motivul pentru care am trecut acest job ca bonus este faptul că, dacă vrei să lucrezi cu clienți din străinătate, trebuie să știi să lucrezi în soft-uri de contabilitate internaționale și să cunoști metode de raportare internaționale sau din țara clientului tău.
Dacă ai lucrat doar în România și cu soft-uri din România, tranziția s-ar putea să fie dificilă. În schimb, dacă ai avut ocazia să cunoști soft-uri și să lucrezi pentru clienți internaționali, o carieră de freelancer contabil ar putea fi o opțiune potrivită.
În ceea ce privește câștigurile, conform Upwork și ZipRecruiter, un contabil poate obține între 12 și 32 USD/oră.
Cuvinte de încheiere
După cum ai văzut, în prezent cele mai căutate joburi sunt cele din domeniul tehnologiei și al marketing-ului, urmate de cele administrativ-financiare. Cu numeroasele lor variații și subcategorii.
Drept urmare, nu este neapărată nevoie să înveți programare ca să câștigi bine lucrând ca freelancer.
Cu toate astea trebuie să fii conștient că, să devii un freelancer de succes și să obții câștigurile prezentate nu este cel mai simplu lucru. Va trebui să-ți creezi un portofoliu convingător, să aplici la sute de job-uri și să faci destul de multe job-uri pe puțini bani ca să-ți creezi o reputație. Țin minte că atunci când am început să lucrez în timpul liber ca freelancer, mi-au trebuit aproximativ două luni ca să obțin primul job.
În plus, trebuie să ții cont că, atunci când ești freelancer concurezi pentru un job cu oameni din întreaga lume.
Cu toate astea, dacă ești perseverent și continui să faci o treabă bună, vei avea succes în această activitate. O parte din clienți vor deveni recurenți. Iar recenziile primite combinate cu niște oferte de colaborare convingătoare te vor ajuta să-ți creezi o sursă relativ constantă de venit. Care vine la pachet cu beneficiile flexibilității și a lucrului de acasă.
Acum că ai văzut care sunt cele mai bine plătite joburi de freelancer, următorul pas pe care trebuie să-l faci este să identifici unul care se potrivește cunoștințelor și abilităților tale.
Dacă ești o persoană mai creativă poate te-ar interesa să înveți mai multe despre copywriting sau web design. Iar dacă ești mai degrabă analitic și ți-au plăcut întotdeauna matematica și informatica, poate un job de software sau web developer ți se potrivește mai bine.
Iar dacă în urma cercetării îți dai seama că nici una din opțiunile prezentate nu este pentru tine, nu te panica. Există numeroase alte job-uri pe care le poți faci și prin care să produci valoare societății. Atât ca freelancer cât și ca angajat într-o companie care-ți permite să lucrezi de acasă.
Până data viitoare, amintește-ți că cel mai bun lucru pe care-l pot cumpăra banii este Liniștea Financiară!
Disclaimer
Articolele publicate pe acest website au scop EDUCATIV. Dacă anumite companii sau acțiuni ale unor companii listate sunt menționate în cadrul articolelor ele au doar titlul de exemplu și nu sunt recomandări de investiții. NU lua decizii de vânzare sau cumpărare doar pe baza informațiilor prezentate în articol.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. De aceea, nu ar trebui niciodată să investești bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.
Toate instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante datorită efectului de levier. Între 67% și 73% dintre investitorii de retail care utilizează instrumente de tip CFD pierd banii. De aceea trebuie să te asiguri că înțelegi cum funcționează și dacă îți permiți să-ți asumi riscul.
Recomandarea mea ar fi să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.