Fiecare anotimp are partea lui de tentații atunci când vine vorba de cheltuirea banilor, dar e posibil ca vara să fie cea mai rea din acest punct de vedere. Școala…
Fiecare anotimp are partea lui de tentații atunci când vine vorba de cheltuirea banilor, dar e posibil ca vara să fie cea mai rea din acest punct de vedere. Școala s-a terminat iar copii sunt în vacanță. Plaja te cheamă la ea iar muntele îți oferă posibilitatea să scapi de agitația și căldura orașului. Din cauza soarelui care strălucește pe cer, fiecare oră din zi pare o oportunitate bună pentru a lăsa totul și a pleca în vacanță.
Dar cum să planificați o vacanță dacă aveți un obiectiv financiar bine conturat cum ar fi să scapați de datorii sau să plătiți avansul pentru o locuință? Iată șapte idei de vacanță care vă vor permite să vă relaxați cu toată familia fără a vă goli portofelul.
1. Vizitați-vă propriul oraș
Această activitate nu presupune nimic altceva decât să vă comportați ca un turist în propriul oraș. Vizitați muzee și galerii de artă, locații istorice, grădini sau alăturați-vă unui grup de turiști care străbate orașul cu ajutorul unui ghid. De asemenea, puteți încerca diferite restaurante noi și să testați specialitățile bucătarului.
2. Mergeți cu cortul
Aceasta este una dintre cele mai bune metode pentru a ieși din casă și a vă bucura de natură. Locurile de campare din România s-au înmulțit în ultimii ani astfel încât aveți numeroase opțiuni din care puteți alege atât la munte cât și la mare. Iar activitățile pe care le puteți face atunci când mergeți cu cortul, cum ar fi plimbări prin pădure sau diferite jocuri în aer liber, pot fi extrem de relaxante.
Din punct de vedere financiar, costurile unei escapade în natură cu cortul sunt mult mai mici decât cele pentru un hotel de patru stele cu all inclusive.
3. Mergeți în vizită la prieteni sau rude
Nu sună foarte încântător, iar unii dintre voi s-ar putea să nu o considere o vacanță adevărată, dar a sta la prieteni sau rude care locuiesc în alt oraș este o idee de vacanță ieftină. În plus, veți petrece timp cu oameni care vă sunt dragi.
Cel mai probabil, nu va fi nevoie să dați bani pentru cazare sau o parte din mese ceea ce vă va reduce considerabil costul concediului. Cu toate acestea, trebuie să fiți un musafir de nota zece. Plătiți pentru cumpărături sau ajutați la pregătirea meselor pentru a vă arăta recunoștința. Puteți chiar să vă scoateți gazdele la o masă în oraș cât stați pe acolo. La urma urmei, vreți să mai fiți invitați la ei, nu-i așa?
4. Mergeți în vacanță în afara sezonului estival
Tuturor ne place să mergem în concediu pe perioada verii. Dar dacă amânați vacanța pentru câteva luni veți economisi sume importante. Să mergeți în vacanță la începutul toamnei, mai exact după 1 septembrie, poate fi o idee bună ca să nu cheltuiți foarte mult pe concediu.
Luați aminte: sezonul de concedii diferă în funcție de destinația aleasă. O regulă generală ar fi să evitați vacanțele în perioada verii, în timpul vacanței de iarnă și în timpul sărbătorilor legale.
5. Faceți o excursie în weekend
O evadare de câteva zile din oraș ar putea fi foarte benefică atunci când doriți să schimbați puțin mediul și să lăsați grijile deoparte. Este la fel de odihnitoare ca un concediu de 10 zile?…Ei bine, nu. Dar în același timp nici nu este la fel de scumpă. Încercați să planificați o ieșire de câteva zile din oraș și veți fi surprinși de cât de accesibilă poate fi.
6. Mergeți în vacanță în zilele săptămânii
Această idee este total opusă față de cea anterioară, dar dacă aveți zile de concediu disponibile, vă poate avantaja din punct de vedere financiar. În majoritatea timpului, tarifele de cazare la hotel sau prin Airbnb sunt mai mici în timpul săptămânii decât în weekend. În plus, veți putea evita aglomerațiile din weekend când cei mai mulți oameni aleg să călătorească.
7. Vizitați o rezervație naturală
Pe lângă faptul că este incedibil de frumoasă, de natură ne putem bucura fără a cheltui nici un ban. Nu vă faceți probleme dacă nu locuiți aproape de Delta Dunării. În România există sute de rezervații naturale, parcuri naționale și arii protejate declarate monumente alte naturii. Alegeți una care este aproape de zona în care locuiți și mergeți să o explorați.
Cuvinte de încheiere
Chiar dacă nu plănuiți să mergeți într-un concediu lung și costisitor, banii pentru o vacanță ieftină nu vor apărea miraculos în contul bancar. Din acest motiv este foarte important să aveți un plan și să vă faceți un buget. Odată ce ați stabilit când vreți să mergeți în concediu, bugetați o sumă pe care ar trebui să o economisiți pentru a pleca în vacanță. Suma strânsă va influența alegerea destinației și câte zile veți călători.
Să vă luați concediu de odihnă în perioada verii este o idee foarte bună și are numeroase beneficii atât fizice cât și psihice. Cu toate acestea, nu vă recomand să luați un credit sau să sacrificați obiective financiare majore pentru a vi-l putea permite. Atunci când economisiți și plătiți vacanța cu banii strânși veți putea să vă relaxați fără a sta cu gândul la ratele ce vor trebui plătite în următoarele luni sau să simțiți regret pentru că nu vă puteți atinge obiectivele la timp.
Încercați una din variantele de mai sus și bucurați-vă de o vacanță plătită cu banul jos!
Dacă v-a plăcut articolul și credeți că ați aflat ceva folositor din el, nu ezitați să-l arătați unui prieten printr-un share pe Facebook, un retweet pe Twitter sau orice alt mijloc de social media pe care îl folosiți.
Până data viitoare, vă urez spor la bani!
Cu prietenie,
Ovidiu
Disclaimer
Articolele publicate pe acest website au scop EDUCATIV. Dacă anumite companii sau acțiuni ale unor companii listate sunt menționate în cadrul articolelor ele au doar titlul de exemplu și nu sunt recomandări de investiții. NU lua decizii de vânzare sau cumpărare doar pe baza informațiilor prezentate în articol.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există riscul chiar să pierzi bani. De aceea, nu ar trebui niciodată să investești bani pe care nu-ți permiți să-i pierzi.
Toate instrumentele financiare de tip CFD, sunt foarte riscante datorită efectului de levier. Între 67% și 73% dintre investitorii de retail care utilizează instrumente de tip CFD pierd banii. De aceea trebuie să te asiguri că înțelegi cum funcționează și dacă îți permiți să-ți asumi riscul.
Recomandarea mea ar fi să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.